Slavlje u Dresdenu, Dynamo u "cvajti"
Foto: Screenshot

Bodrile ih i Horde zla

Slavlje u Dresdenu, Dynamo u "cvajti"

Edmir Škorić

Nogometaši Dynama iz Dresdena osigurali su plasman u njemačku 2. Bundesligu.

Dynamo je regularan dio sezone u trećem rangu njemačkog nogometa završio sa 65 bodova na trećoj poziciji, pa je igrao play-off za ulazak u viši rang. Njihov protivnik bio je Osnabruck.

U prvom susretu, koji je odigran prije četiri dana, Dynamo je u Dresdenu remizirao (1:1), a identičnim rezultatom okončana je i večerašnja utakmica.

Stoga se pristupilo produžecima. U dodatnih pola sata igre bolje su se snašli Dinamovci, koji su golovima Schahina iz 95. i Kocha iz 120. minute slavili ukupnim rezultatom 3:1. Kada je glavni sudac utakmice označio kraj, počelo je veliko slavlje gostujućih nogometaša.

Što se regularnog dijela utakmice tiče, Mauersberger je početkom drugog dijela doveo Osnabruck u vodstvo, da bi Fiel iznudio gostima produžetke pogotkom u 62. minuti.

Dynamo iz Dresdena osnovan je 1953. godine, a najpoznatiji igrači koji su nosili žuti dres su Jens Jeremies, Ulf Kirsten i Matthias Sammer. Osam puta su osvajali prvenstvo Istočne Njemačke. Igrali su čak jednom i u polufinalu Evropske lige. Bilo je to 1989. godine, kada se pomenuto natjecanje igralo pod nazivom Kup UEFA.

Inače, jako dobre odnose imaju navijači Dynama i Sarajeva. Tako su popularne Horde zla gostovale prije četiri dana u Dredsenu u prvoj utakmici play-offa. Navijači njemačkog kluba su, pak, boravili na sjevernoj tribini stadiona Koševo za vrijeme vječitog derbija.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti