Slavlje u Rimu: Toni presudio Interu

Serija A, 31. kolo

Slavlje u Rimu: Toni presudio Interu

Edmir Škorić

Sve susrete 31. kola italijanske Serije A zasjenio je večerašnji derbi u Rimu, koji je na kraju pripao domaćoj momčadi. Roma je, naime, rezultatom 2:1 pobijedila Inter i dodatno zakomplicirala borbu za Scudetto.

Roma je na prepunom Olimpicu uspjela savladati moćni Inter i tako utrku za Scudettom ostaviti otvorenu. Povela je Vučica u sedamnaestoj minuti, kada je Pizarro izveo slobodni udarac sa desne strane, Tonijev blad udarac glavom kratko odbio Julio Cesar, a na pravom mjestu u pravo vrijeme se našao Daniele De Rossi, koji je u trku pogodio za 1:0.

Desetak minuta kasnije Mirko Vučinić je opalio sa nekih osamnaest metara po sredini gola, no Cesar je bio na pravom mjestu i ovaj put nešto sigurniji. U 31. minuti John Arne Riise je u svom stilu topovski opalio, Julio Cesar odličnom paradom ispratio udarac koji je otišao pored gola Intera.

U 60. minuti Riise daleko baca loptu iz auta, a Toni na rubu peterca gostiju glavom loptu šalje preko gola. Pet minuta kasnije dobar pokušaj Sneijdera sa 24 metra, ali je to Julio Sergio bez puno problema odbranio. Na drugoj strani se udarcem ponovo okušao Riise, no Norvežanina danas nije išlo od noge.

Inter je uspio izjednačiti u 67. minuti. Sneijder je najprije proigrao Gorana Pandeva, potom se lopta odbija do holandskog reprezentativca koji odlazi na desnu stranu i dobro ubacuje pred gol Rome, a Diego Milito na pravom mjestu pogađa za veliko oduševljenje gostujućih navijača.

Ipak, veliku pobjedu Romi je osigurao Luca Toni, posuđeni napadač iz minhenskog Bayerna. Taddei je pokušao šutirati na gol Intera, lopta se od jednog igrača odbila do Tonija, a ovaj iz okreta sa desetak metara reznatno smjestio loptu u donji lijevi ugao Julio Cesara.

Pet minuta prije kraja Eto'o je dobro primio loptu i pokušao sa ruba šesnaesterca ugroziti Julio Sergija, ali je i njegov udarac otišao izvan okvira gola Rimljana. Najveću šansu propustio je Ricardo Quaresma u već 94. minuti. Samuel je centrirao, Milito glavom spustio loptu na lijevu stranu a Portugalac topovski opalio sa dvanaest metara. No, na njegovu žalost ispriječila se stativa.

Roma je sada došla na samo jedan bod iza vodećeg Intera, a priliku da naprave isto imaju i igrači Milana, koji sutra  dočekuju Lazio.
Serija A, 31. kolo:
Roma - Inter 2:1 (De Rossi 17, Toni 73/ Milito 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.