Slavni klub izgubio ime, grb i boje!
Foto: EPA

Steaua prestala postojati

Slavni klub izgubio ime, grb i boje!

M. Šljivak

Slavni rumunski klub Steaua iz Bukurešta izgubila je ime, grb i klupske boje...

Rumunski Vrhovni sud, potvrdio je presudu prema kojem je ministarstvo odbrane dobilo tužbu protiv Steaue zbog nedopuštenog korištenja imena kluba.

Tako su fudbaleri ovog kluba u susretu protiv Iašija (1:0) na teren istrčali u žutim dresovima, a ne u slavnim crveno-plavim bojama. Također, dres je bio bez grba, a na semaforu je umjesto imena samo pisalo "gosti".

Ministarstvo odbrane Rumunije je zabranilo 2004. godine korištenje imena Steaua nakon privatizacije, a sada je odluka postala i zvanična presudom Vrhovnog suda.

Ipak, uskoro bi se trebalo sve vratiti na staro. Pregovori s ministarstvom su u tijeku i Steaua bi trebalo ostati ime slavnog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti