Slavnom engleskom sudiji Hrvati nisu mili: Dozvoljeno je da prosperira prljava ekipa

Poll "zamjerio" Rebiću i Lovrenu

Slavnom engleskom sudiji Hrvati nisu mili: Dozvoljeno je da prosperira prljava ekipa

Hrvatska je u polufinalu Svejtskog prvenstva sa 2:1 (nakon produžetaka) savladala Englesku, te će se u finalu boriti za za zlato sa selekcijom Francuske.

Englezi su odmah nakon utakmice počeli sa "kuknjavom" zbog izjednačujućeg gola Perišića iz 68. minute jer su smatrali da je hrvatski fudbaler prilikom postizanja istog faulirao Walkera.

Oglasio se i slavni engleski sudija Graham Poll, u komentaru za Daily Mail, koji je smatrao da je Anti Rebiću i Dejanu Lovrenu dozvoljena prljava igra protiv Engleske.

"Kada se igračima dozvoli da prave faule uz malo šanse za disciplinsku kaznu, to dopušta prljavim timovima da prosperiraju", poručio je Poll, pa nastavio:

"Dejan Lovren i Ante Rebić su konstantno pravili prekršaje, prekidali su igru, trošili energiju engleskih fudbalera snažnim faulovima... Kada je Rebić u produžetku konačno sankcionisan odmah je zamijenjen. Šteta je što i Lovrena nije zadesila slična sudbina".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poll je istakao i da je zanimljivo koliko se malo VAR koristi u nokaut fazi Mundijala, ali, iako nije bio oduševljen njegovim suđenjem, poručio je i da sudija Čakir nije imao negativan uticaj na konačni ishod meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi