Slijedi žalba UEFA-i, možda i suspenzija!?

Mensud Bašić najavljuje

Slijedi žalba UEFA-i, možda i suspenzija!?

Član Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Mensud Bašić najavio je žalbu FK Sarajevo UEFA-i, nakon današnje odluke IO N/FSBiH.

Naime, na današnjoj sjednici IO N/FSBiH odlučeno je da se sporna utakmica između Slobode i Sarajeva registruje rezultatom 1:0 za Tuzlake, što je izazvalo ogorčenje među predstavnicima FK Sarajevo.

"Svi članovi IO koji su glasali protiv odluke Komisije za propise, koje je sugerisala da se taj susret registruje sa 3:0 za Sarajevo, rade protiv interesa Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Meni zaista nije jasno kako pojedinci to mogu raditi. U IO zastupaju lične interese i rade protiv propisa", rekao je za SportSport.ba potpredsjednik Sarajeva i član IO Mensud Bašić.

"Pošto smo već davno uvidjeli kako u IO nema volje i želje da se ovaj problem riješi na zakonit način, mi smo prije 20 dana sakupili svu potrebnu dokumentaciju i uputili je na adresu UEFA. Očekujem da već u narednih nekoliko dana dobijemo odgovor iz krovne evropske kuće fudbala, kojoj ćemo uputiti i žalbu na ovu farsu koja nam se dešava. Kada stigne odgovor iz UEFA pokrenućemo postupak protiv N/FSBiH i pojedinih članova IO", kategoričan je Bašić.

"Mene je lično iznenadilo da je samo jedan član Predsjedništva, Sulejman Čolaković, glasao u korist odluke Komisije za propise, dok su druga dvojica (Iljo Dominković i Bogdan Čeko op.a.) glasali protiv. To vam dovoljno govori o stanju u kom se nalazi bh. Savez. Nije samo Izvršni odbor kompromitovan, već i Predsjedništvo. Sistem unutar N/FSBiH je neodrživ".

Bašić se potom osvrnuo i na moguće sankcije iz UEFA.

"Nakon svega što se izdešavalo, postavlje se pitanje da li je prvenstvo Bosne i Hercegovine uopšte regularno. Ja očekujem da će UEFA reagovati po ovom pitanju, a nije isključeno da nas zadesi i neka rigoroznij kazna, kao recimo suspenzija svih klubova iz Bosne i Hercegovine koji obezbijede učešće u evropskim takmičenjima. Vrlo se lako može desiti da UEFA zabrani učešće u Evropi svim klubovima iz BiH, a glavni krivci za to bi bilo članovi IO koji su glasali protiv propisa", zaključio je Bašić u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.