Slišković do 2014. u Mainzu

Mladi hrvatski reprezentativac

Slišković do 2014. u Mainzu

E. Škorić

Petar Slišković, 19-godišnji napadač mlade hrvatske nogometne reprezentacije, produžio je ugovor sa njemačkim bundesligašem Maiznom do 2014. godine.

Sliškovića je ugovor sa Mainzom vezao do ljeta 2012. godine, ali je na inzistiranje kluba stavio potpis na još dvije godine.

"Petar je nadaren napadač koji nam je ove sezone dokazao svoju kvalitetu nastupajući za mlađu momčad, ali i pri povremenim treninzima sa prvom ekipom. Pred njim je još puno prostora za daljni razvor i stoga smo radosni što smo ga uspjeli zadržati na duže staze", rekao je Christian Heider, sportski direktor Mainza.

Slišković je, inače, Sarajlija i prije svega mjesec dana imao je debi za U-21 selekciju Hrvatske pod palicom selektora Dražena Ladića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti