Slišković: Hvatamo četvrto mjesto
Baka ne odustaje od Evrope

Nakon eliminacije u polufinalu Kupa

Slišković: Hvatamo četvrto mjesto

M. Maksimović

Bake Sliškovića dugo nije bilo na klupi jedne domaće ekipe. Nakon što je napustio Zrinjski, radio je u Albaniji, Rumuniji, po dolasku iz Rumunije je čekao pravu ponudu.

Tri godine su prošle od kako je napustio domaći nogomet, na kraju je preuzeo Široki u teškoj situaciji. Klub je bio u negativnoj seriji, Evropa se tražila preko Kupa. Već druga utakmica na klupi Širokog je okarakterisana kao najbitnija u sezoni.

Na kraju je prošao Željezničar, Široki je bio blizu, do 82.minute sve u svojim rukama. Na kraju Baka nije izgubio, ali kao da je jeste. Dan poslije nije bio previše raspoložen za priču. Složio se sa konstatacijom da je utakmica bila slaba.

''Kada se igra jedna ovakva utakmica onda teško možemo očekivati neku ljepotu, ide se na rezultat i tako smo postavili igru.Najvažnije je bilo ne primiti gol, jer da smo odmah krenuli naprijed, ostavili bi smo dosta prostora gostima.Volje, želje, htijenja nije nedostajalo.Na kraju, najviše se pamti rezultat, igra se brzo zaboravi".

Baka nakon eliminacije nije previše komentarisao suđenje, ali je dodao:

''Ja ne komentarišem suđenje, takvo je kakvo, sudijske odluke se na terenu ne mogu promijeniti.Ako želimo tražiti krivce za eliminaciju onda ih možemo tražiti u svojim redovima, je smo li mogli više napraviti ili nismo. Jedino što zamjerem sucu jeste činjenica da je do prekida došlo u 82.minuti, osam minuta prije kraja, a sudac je nakon što smo krenuli sa centra pokazao da se igra šest minuta, znači nismo igrali 90 minuta i mislim da je tu narušeno osnovno pravilo".

Dugo ga nije bilo u domaćem fudbalu, kako mu sve danas izgleda nakon povratka?

''Većina stvari je ostala ista, onakva kakva je bila kada sam vodio Zrinjski.Nisam optimista kada je u pitanju naša liga, naš nogomet iz godinu godinu stagnira, čak bih rekao ide unazad, a razloga je puno.Iz godinu u godinu slabi interes javnosti, sve je manje navijača, utakmice su slabije i slabije..."

Baka ostaje do kraja sezone?

Ostajem u Širokom do kraja sezone za koju bih rekao da nije još uvijek izgubljena.U ovom trenutku se Kup činio kako najednostavniji put do Evrope, ali sam ja po dolasku u klub insistirao u razgovoru za ne zapostavljamo prvenstvo.Sada se otvara mogučnost da četvrti ide u Evropu i mislim da mi možemo dohvatiti to mjesto.Imamo još deset utakmica i moramo iz tih deset probati osvojiti što više bodova, uz uslov da popravimo svoju igru'' kaže na kraju razgovora Baka Slišković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.