Slišković proslavio prvu pobjedu

Bivši selektor uspješno startao u Kini

Slišković proslavio prvu pobjedu

M. Maksimović

Bivši selektor reprezentacije BiH, Blaž Slišković, upisao je danas prvu pobjedu na klupi svog novog kluba Qingdao Jonoon. U drugom kolu Kineske Super Lige, Qingdao je na domaćem terenu pobjedio Tianjin Tedu Josipa Kuže 2:1.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu, poveli su nakon svega četiri minute igre. Centaršut Uzbekistanca Ibragimova u gol je glavom pretvorio Zhu Jianrong. U drugom poluvremenu se igralo dosta otvoreno, domaća ekipa je propustila tri dobre prilike, dok su gosti dva puta opasno zaprijetili.

Prvo su pogodili prečku u 65.minuti, nakon čega je Akpo Sodje zapucao zicer. Međutim, Englez se iskupio u 81.minuti kada postiže gol za izjednačenje. Radost gostiju je trajala četiri minute. Pet minuta prije kraja Tao ruši Zheng Longa u kaznenom prostoru, a siguran realizator jedanesterca je Liu Jian za pobjedu 2:1. Slišković je u prva dva kola osvojio četiri boda.

Pored ove utakmice u drugom kolu Super Lige,Beijing Guoan Darka Matića je bio bolji od Shanghai Shenhua Maria Božića 3:2. Domaćini su vodili 2:0, a onda su gosti preko Australca Griffitsa i velike zvijezde Nicolasa Anelke stigli do izjednačenja u svega četiri minute. Ipak domaćini preko Mao Jianqing stižu do pobjede osam minuta prije kraja.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.