Sloboda bez Mujkića i Hasića protiv Borca

Premijer liga, 11. kolo

Sloboda bez Mujkića i Hasića protiv Borca

Adnan Beganović

Tuzlanska Sloboda nakon teško izborene pobjede u prošlom kolu nad Rudarom, danas gostuje kod lidera premijerligaške karavane, banjalučkog Borca.

Igra Tuzlaka na gostujućim terenima u ovoj sezoni ne daje navijačima Slobode razlog za optimizam. U pet gostovanja u dosadašnjem dijelu prvenstva Sloboda je uzela samo jedan bod, i to u prvom kolu na Koševu, tako da je teško očekivati pozitivan rezultat iz Banja Luke.

„Gostujući tereni mojoj relativno mladoj momčadi predstavljaju ogromne probleme. Idemo u Banja Luku u veoma nezgodnom trenutku jer Borcu su u borbi za titulu jako potrebni bodovi. Međutim, i mi imamo neke svoje planove pa ćemo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka vidjeti ko će se na kraju radovati“, rekao je za SportSport.ba trener Slobode Nermin Hadžiahmetović te dodao:

„Veliki hendikep za nas će predstavljati izostanak Mujkića i Hasića koji imaju po tri žuta kartona. Pokušat ćemo parirati ekipi Borca, koja jeste favorit, ali ni mi se nećemo lako predati. Imam mlade igrače, željne rada i mislim da će se naše pravo lice vidjeti tek početkom proljetnog dijela sezone jer stvaranje momčadi je dugotrajan proces“, zaključio je šef struke Tuzlaka.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.