Sloboda bivšem golmanu mora isplatiti 28.000 KM

Disciplinska komisija ne prašta

Sloboda bivšem golmanu mora isplatiti 28.000 KM

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je na sjednici održanoj 21. marta rješavala slučaj Denisa Mujkića, bivšeg golmana Slobode kojem će tuzlanski klub morati isplatiti dugovanja koja datiraju od prije nekoliko godina.

Zahtjev je podnio advokat Haris H. Salkanović iz Živinica i on se odnosi na potraživanja od FK Sloboda, pa se na osnovu člana 92. Disciplinskog pravilnika NFSBiH donosi odluka da će Sloboda svom bivšem golmanu morati isplatiti 28.000 KM i to do 24. aprila 2017. godine.

Sloboda je zbog prekršaja iz člana 111. Disciplinskog pravilnika NS/FS BIH dužna isplatiti preostala finansijska dugovanja prema bivšem igraču Denisu Mujkiću, shodno odredbama tačke 2. Sporazuma o isplati duga od 13.10.2015. godine u iznosu od 28.000,00 KM. 

Ukoliko Sloboda ne isplati preostali navedeni iznos imenovanom igraču i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za takmičenje NS/FS BiH do 24.04.2017. godine, na snagu stupa suspenzija, pa bi Tuzlacima moglo biti zabranjeno odigravanje prvenstvenih i Kup utakmica u nastavku takmičarske 2016/17. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Denis Mujkić je u Slobodi proveo četiri godine, a za vrijeme svoje karijere je još nastupao za Budućnost, Jedinstvo i Novi Pazar.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti