Jahić: Kod njih sjedi na klupi, a kod nas prije dva mjeseca bio glavni igrač, to sve govori

Trener Slobode najavio duel s Borcem

Jahić: Kod njih sjedi na klupi, a kod nas prije dva mjeseca bio glavni igrač, to sve govori

E. Škorić

Sloboda je u prva dva susreta nove premijerligaške sezone ostvarila solidan učinak i osvojila jedan bod.

Tuzlaci su prvo poraženi s 2:0 od Širokog Brijega, da bi u prošlu nedjelju u Gradačacu remizirali s gradskim rivalom Tuzla Cityjem, a već sutra ih očekuje u Banovićima duel sa Borcem koji je na programu od 17 sati.

Duel je to ekipa koje nisu najbolje otvorile sezonu, s tim da su Banjalučani vezali dvije pobjede i uspjeli da saperu gorak ukus sa početka sezone. Ovo će svakako biti teška utakmica u kojoj nema izrazitog favorita, a novinarima se po uobičajenom protokolu dan ranije obratio trener Slobode Adnan Jahić.

"Nismo se dugo vidjeli i nismo imali ni povoda da napravimo neki zajednički press. Mislim da su svi treneri koji su dolazili na mjesto šefa stručnog štaba imali veću 'podršku' novinara, a zašto je to tako, ja ne znam", rekao je Jahić u uvodu, pa se onda "prebacio" na glavnu temu.

"Igramo sutra protiv ekipe koja definitivno ima kvalitet, od golmana do 20. igrača u zapisniku. Kod njih Predragović sjedi na klupi, kod nas je bio glavni igrač prije dva mjeseca, onda vidimo o kakvoj se ekipi radi. Izuzetno cijenim njihovog trenera Lalatovića. Pratio sam njegov i mi kao liga smo dobili na kvalitetu dovođenjem tog stručnjaka.

"Nama sutra niko ne može uzeti našu volju i htjenje. Posjedujemo mlad tim. Odigrali smo dobru i zahtjevnu utakmicu protiv Tuzla Cityja, a imali smo samo 2 igrača preko 25 godina. Ovaj tim će imati i uspona i padova. Vas kao novinare molim da budete uz nas. Kad izgubimo utakmicu u Banovićima sa osam juniora, to su onda pogrdni natpisi. Kao trenera me zabole te stvari. Ja se s tim mogu izboriti, ali možda utječe na ove mlade igrače", ističe strateg crveno-crnih.

"Sutra nema Kurtalića, koji će nam faliti zbog našeg rostera, a Saida Husejinovića nema i pitanje je možemo li ga koristiti i u ovoj polusezoni zbog njegovih zdravstvenih problema".

"Bićemo sutra odgovorni, borbeni i jaki za Borac. Pozivam navijače da budu naš 12. igrač, hvala im za podršku u Gradačcu. Ovim mladim igračima treba podrška", dodao je Jahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Emir Jusić je također najavio sutrašnji meč i pozvao navijače Slobode da dođu sutra u Banoviće.

"Borac je izuzetno kvalitetna ekipa, bili su prvaci prije dvije godine. Prije nepunih mjesec igrali su evropske utakmice. Što se nas tiče, moramo htjenje i borbu sa prošle utakmice prenijeti na ovu. Nadam se da ćemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Jusić, koji je također pozvao naviajče da podrže klub sutra.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Haha gledaj što ih nahvali. Čuj igrali KL, trebaš reći igrali i izgubili od ribara. Sad kreće klasično skidanje gaća Borcu, Zrinjskom a protiv Želje i Sarajeva poginu na terenu
5 7
fukaraslana
Sta ovaj prica isto ko da je ga neko natjerao da vodi Slobodu pa jarane vidio si sta uradise Spahi a ti kao pametan uzimas ekipu koja je na nasu zalist najlosija u ligi . Pravi trener bi stavio uvjet hocu par pojacanja inace necu voditi ekipu a ti se prihvatio a ekipa nije ni za top 3 federalne lige . Novinari sportski vide da je Sliboda losa i zato ljudi pisu i imaju pravo
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije