Sloboda desetkovana, Jagodić u velikim problemima

Uoči duela sa Metallegheom

Sloboda desetkovana, Jagodić u velikim problemima

Adnan Beganović

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Tuzli će sutra snage odmjeriti domaća Sloboda i Metalleghe.

Nakon poraza na gostovanju kod Mladosti fudbaleri Slobode su pod imperativom pobjede u duelu sa ekipom iz Jajca, no situacija u taboru crveno-crnih nije obećavajuća.

Naime, šef stručnog štaba Vlado Jagodić iznenada se našao u velikim problemima pošto će zbog povreda i odlaska u Švedsku domaći tim u sutrašnjem duelu biti desetkovan.

Može se reći da je Jagodić, koji se u svojoj karijeri naosvajao trofeja, nalazi pred jednim od najtežih ispita u karijeri. Gosti iz Jajca dolaze u Tuzlu rasterećeni i na krilima velike pobjede nad Širokim Brijegom, a iskusni Slobodin strateg Metallegheu će suprostaviti ekipu bez nekoliko standdardnih i u njegovoj koncepciji važnih igrača.

Sasvim sigurno Jagodić neće moći računati na Sulejmana Krpića koji je pred realizacijom transfera u švedski AIK, zatim na povrijeđene Aleksandra Subića, Ibrahima Škahića, Nemanju Stjepanovića, Samira Merzića, te novopridošle Almedina Zilkića i Miloša Kalezića koji zbog problema sa papirologijom još uvijek nemaju pravo nastupa. Osim nabrojanih pod upitnikom je i Samir Efendić zbog smrtnog slučaja u porodici.

Dakle, Sloboda će u možda i najznačajniji duel u sezoni ući bez pola tima, a mnogo toga u njihovoj igri zavisit će od raspoloženja Amera Ordagića, Mladena Veselinovića i Asima Zeca. Ukoliko i ova trojica fudbalera ne budu na svom nivou teško da će Sloboda slaviti.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije