Sloboda gurnula Posušje ka "Federaciji"
Mujkić je "zaključao" gol pred napadačima Posušja

Tuzlaci nakon trijumfa na Mokrom docu

Sloboda gurnula Posušje ka "Federaciji"

Fudbaleri Slobode jedini su premijerligaš koji je u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju osvoji tri boda. Tuzlaci su na Mokri dolac otputovali oslabljeni neigranjem četvorice standardnih prvotimaca, Tarika Okanovića, Muamera Zoletića, Muhameda Omića i Mirzu Mešića, ali su se u grad soli vratili sa cijelim plijenom.

Uz pobjedu sa kojom su se probili na treće mjesto premijerligaške tabele, Sloboda je Posušacima zagorčala život i gurnula ih ka Prvoj ligi Federacije BiH.

„Orjentisali smo se na odbranu našeg gola i praktično igrali na „nulu“, ali smo na kraju osvojili cijeli plijen. Zahvalio bih se domaćinu na izuzetnoj korektnosti, bez obzira što im je ova utakmica bila od izuzetne važnosti i što su porazom kompromitovali očuvanje premijerligaškog statusa“, izjavio je Sakib Malkočević, trener FK Sloboda.  

Najzaslužniji za trijumf bili su golman Denis Mujkić, koji je još jednom pokazao zbog čega je trenutno među najboljima, ako ne i najbolji golman našeg šampionata, te Elmir Kuduzović, strijelac pobjedonosnog gola iz 57. minute.

„Kompletna odbrana je odigrala na izuzetno visokom nivou i moram im čestitati na tome. Postigli smo gol na vrijeme, a kasnije smo uspjeli zatvoriti sve prilaze našem kolu. Ne bi bio nezadovoljan da smo remizirali, a ovako sam prezadovoljan“, naglasio je Malkočević.    

U narednom kolu, Sloboda će na Tušnju ugostiti drugoplasiranu Slaviju i u slučaju eventualnog trijumfa Malkočevićevi izabranici postali bi prvi pratioci vodećeg Zrinjskog. U Slobodi su svjesni važnosti ove utakmice, ali i snage predstojećeg protivnika, te su najavili posebne pripreme za ovaj meč. I malkočević će biti na slatkim mukama obzirom da se u ekipu vraćaju četvorica igrača pomenutih na početku ove priče...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.