Sloboda i Vitez danas na Tušnju otvaraju treće kolo

Premijer liga BiH

Sloboda i Vitez danas na Tušnju otvaraju treće kolo

Edmir Škorić

Današnjom utakmicom na Tušnju između Slobode i Viteza počinje treće kolo Premijer lige BiH.

Vrijeme leti - stigli smo i do trećeg kola u bh. prvenstvu. Sloboda će na stadionu Tušanj danas u 17 sati odmjeriti snage s Vitezom i to će biti prvi duel ovog kola.

Bit će to prilika za nastavak dobre serije crveno-crnih, koji su u prvom kolu s 3:0 razbili Olimpic, pa onda na Pecari odigrali 2:2. Iako su gubili s 2:0 na poluvremenu, u Slobodi još mogu i da žale što na kraju nisu osvojili sva tri boda.

A rival finalisti Kupa iz prošle sezone je Vitez, koji je neporažen u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali nije ni slavio. Vitežani su prvo odigrali 1:1 na Pecari, pa su kod kuće istim rezultatom remizirali protiv Mladosti. Zanimljivo, u obje utakmice Vitez je vodio.

"Igramo kući i samim tim želimo da pobijedimo. Sigurno očekujemo neizvijesnu utakmicu, ali želimo pobjedu. Vitez nije puno promijenio ekipu, imaju trenera koji dobro kombinuje, a i vrijeme će biti jako teško za igru, kako nama, tako i Vitezu. Nadam se da ćemo smoći snage da pobijedimo, a naš kvalitet nije sporan", rekao je trener Slobode Husref Musemić.

Ujedno će duel s Vitezom biti posljednji meč suspenzije za iskusnog Zajka Zebu i ne treba ni govoriti koliko će njegov povratak značiti Slobodi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj ćemo pogledati statistiku i međusobne omjere ova dva tima. U posljednja tri meča Sloboda je slavila sva tri puta, dala je šest i primila dva gola. Posljednji put je Vitez protiv Slobode slavio u septembru 2014. godine, kada je bilo 3:1 u Vitezu.

Zeba koji danas ne igra, dao je tri gola Vitezu u prošloj sezoni, dok je jedan gol postigao Amer Ordagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi