Sloboda MG izborila četvrtfinale Kupa RS

Izbacili Ljubić

Sloboda MG izborila četvrtfinale Kupa RS

D. Vejo

Fudbaleri Ljubića danas su se oprostili od Kupa Republike Srpske, nakon što su na svom terenu u osmini finala istog poraženi od ekipe Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 1:4.

Prvo poluvrijeme nije odavalo da će gosti proći dalje. Igrao se 27. minut kada Segić dovodi Prnjavorčane u vodstvo od 1:0, čime postavlja rezultat prvog dijela.

Međutim, drugio dio susreta, donio je i drugu sliku. Mrkonjićani su prebacili u veću brzinu, a zatim prava golijada. Prvo je za 1:1 u 50. minuti pogodio Kukavica, dok je za vodstvo siguran bio Savanović u 63. minuti utakmice. Na velikih 1:3, povisio je svojim drugim pogotkom Savanović u 73. minuti meča. Domaćin nije znao šta ga je zadesilo, a to je iskoristio Lazendić koji postavlja velikih 1:4 i obezbjeđuje prolaz dalje Slobodi MG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti