Sloboda MG putuje u Doboj, Sutjeska čeka Slaviju

Prva liga RS, play-out

Sloboda MG putuje u Doboj, Sutjeska čeka Slaviju

D. Vejo

U okviru 9. kola play-out faze Prve lige Republike Srpske, odigraće se tri meča.

Ako je suditi po dosadašnjem učinku, najuzbudljvije će biti u Doboju gdje se sastaju domaća Sloga i Sloboda iz Mrkonjić Grada. I jedni i drugi kao imperativ imaju pobjedu i nova tri boda, s toga se može očekivati dosta uzbuđenja i kvalitetnog fudbala na ovom susretu. Čedomir Ćulum od kada je stigao na klupu Mrkonjićana pamti samo za dobre rezultate, dok Sloga igra sa dosta oscilacija.

U Foči, snage će odmjeriti domaća Sutjeska i ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva. Ovo će biti susret starih poznanika. I jedni i drugi su u posljednjih nekoliko kola ostvarivali pozitivne rezultate, te svakako da takvu seriju žele nastaviti do kraja šampionata.

Zvijezda 09 će izlaz iz blage rezultatske krize tražiti pred svojom publikom, a kada im u goste dolazi šamački Borac koji je već odavno osigurao put u niži rang.

Svi mečevi su na programu sutra u terminu od 17.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi