Sloboda minimalno protiv Rudara

Prijedorčani poraženi na Tušnju

Sloboda minimalno protiv Rudara

Edmir Škorić

Sloboda je u Tuzli, u utakmici za prestiž, rezultatom 2:1 savladala ekipu Rudara iz Prijedora.

Tuzlaci su se ovom pobjedom bodovno izjednačili sa četvrtoplasiranim Širokim Brijegom, no iz Uprave Slobode već neko vrijeme ističu kako nemaju nikakve ambicije glede Evrope. No, i pored toga, na Tušnju su odigrali dosta borbenu i kvalitetnu utakmicu, te na kraju zasluženo zabilježili pobjedu.

Prvo poluvrijeme je proteklo bez golova, sa tek nekoliko ozbiljnijih situacija, pretežno pred golom gostiju iz Prijedora. U trećoj minuti Almir Bekić je ubacio s lijeve strane u peterac Rudara, Senad Mujić ostao sam i glavom, potpuno neometan, pucao preko gola.

U 21. i 23. minuti identične akcije domaćeg tima. Oba puta je Almir Halilović izveo slobodne udarce, prvi put je Raca glavom sa svega pet metara šutirao u golmana Tripića, dok je u drugom navratu Samir Jogunčić loše udario loptu, pa je ona umalo završila u autu.

Do kraja prvog dijela domaći trener Ibrahim Crnkić morao je mijenjati. Umjesto povrijeđenog Race ušao je Dejan Drakul. Sloboda je do vodstva stigla nakon sedam  minuta igre u nastavku. Svježi Almir Čehajić je ubacio, na pravom mjestu je Senad Mujić koji pogađa za slavlje domaćih.

Ipak, nije dugo trajalo to slavlje crveno-crnih, jer su Prijedorčani osam minuta kasnije izjednačili rezultat. Vedran Kantar je izveo korner s lijeve strane, lopta se šetala po šesnaestercu Slobode, nesmotrenost domaće odbrane iskoristio Mirza Džafić i zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Samo nekoliko minuta kasnije, Sloboda dolazi do novog vodstva. Danas raspoloženi Almir Bekić ubacuje loptu, u šesnaestercu gostiju najbolje se snalazi Milenko Bošnjak i postiže svoj prvi gol u dresu Slobode. U finišu utakmice Čehajić je isključen zbog drugog žutog kartona.

Do kraja utakmice, na kojoj je pokazano 12 žutih kartona i jedan crveni, rezultat se više nije mijenjao.


Premijer liga BiH, 26. kolo:

Sloboda - Rudar 2:1 (Mujić 52, Bošnjak 65/ Džafić 61)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.