Sloboda na Tušnju nadigrala Slaviju

Premijer liga, 20. kolo

Sloboda na Tušnju nadigrala Slaviju

Adnan Beganović

Fudbaleri Slobode nastavili su sa dobrim igrama u proljetnom dijelu sezone. Danas su na Tušnju izabranici Husrefa Musemića savladali Slaviju rezultatom 4:0.

Fudbaleri Slobode su još jednom obradovali svoje navijače. Otvorenom igrom od samog početka stvorili su mnogo prilika, a kao plod takve igre došla su i četiri pogotka u mreži gostiju iz Lukavice.

Na samom otvaranju susreta Mujić i Krpić su zaprijetili golu Slavije, no nije bilo promjene rezultata, da bi u 26. minuti Zeba iz jedanaesterca doveo Slobodu do prednosti.

Osim što su primili pogodak gosti su ostali i s igračem manje jer je Pušara, koji je skrivio penal, dobio drugi žuti karton.

S minimalnom prednošću Slobode otišlo se na odmor, da bi otvaranjem drugog dijela Krpić imao dobru priliku, ali nije bio precizan. Međutim, u 58. minuti napadač Slobode se iskupio za promašaje, odnosno pogodio je glavom za 2:0.

Petanest minuta prije kraja Krpić je oboren u šesnaestercu Slavije, sudija jee pokazao na penal, a siguran je ponovo Zeba. U 85. minuti rezervista Mirza Musić nakon asistencije rezerviste Pršeša pogađa za konačnih 4:0.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Sloboda - Slavija 4:0 (Zeba dva gola, Krpić, Musić)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Zrnanović, Krpić, Mujić, Sarić, Čolović, Mehmedagić, Kiso, Bekić, Zeba, Mehidić.

Slavija: Lučić, Pušara, Hodžurda, Torbica, Lambulić, Rovčanin, Govedarica, Osmanković, Salković, Kartal, Zeba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.