Sloboda na Tušnju ponizila Iskru

Prva liga Federacije BiH

Sloboda na Tušnju ponizila Iskru

Adnan Beganović

U okviru 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode su na Tušnju sa ubjedljivih 4:0 savladali Iskru iz Bugojna.

Izabranici Denisa Sadikovića sjajno su otvorili susret i nakon nekoliko propuštenih prilika u 14. minuti preko Gojkovića stigli su do prednosti.

Samo šesnaest minuta kasnije isti igrač je udvostručio prednost domaćina, da bi deset minuta prije odlaska na odmor Memišević zabio za 3:0.

U drugom dijelu tempo igre je nešto opao, a domaći su znalački čuvali stečenu prednost, da bi u sudijskoj nadoknadi iskusni Tarik Cerić pogodio za konačnih 4:0.

Nakon ove pobjede Sloboda se pribiližila gornjem dijelu tabele, dok je Iskra sve bliže samom dnu.

Prva lige Federacije BiH, 12. kolo:
Sloboda - Iskra 4:0 (Gojković 14', 30', Memišević 35', Cerić 90')
Početni sastavi:
SLOBODA: Divković, Gojković, Omić, Nezić, Jahić, Šišić, Nikolić, Memišević, Cerić, Pejić, Musić.
ISKRA: Krašin, Kulaš, Behić, Kmetaš, Batinić, Tanković, Zeko, Omerinović, Smajić, Mirvić, Zec

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.