Sloboda ostala i bez Šerifa Hasića

Klub nije mjesna zajednica?

Sloboda ostala i bez Šerifa Hasića

Šerif Hasić, provjereni fudbaler sredine terena, neće u narednoj sezoni nositi dres tuzlanske Slobode.

Kako nam je kratko rekao nije uspio dogovoriti saradnju, a naveo je kako mu je trener Smajil Karić rekao kako ima drugačije planove. Prije Hasića, Tušanj su napustili Gradimir Crnogorac, Haris Ribić, Renato Gojković i Tino Divković.

Došlo je nekoliko afirmisanih, ali više neafirmisanih igrača. Ambicije su, kažu, ostale iste, odnosno šampionska titula i povratak u Premijer ligu BiH. Od izvora bliskih skupštinskim klupama saznajemo kako bi se uskoro mogla organizovati skupština na kojoj se očekuje da trener Smajil Karić i predsjednik Azmir Husić u pisanoj formi izvjeste skupštinu o tome šta namjeravaju uraditi u narednom periodu.

"Klub trenutno nalikuje mjesnoj zajednici. Ovako ne ide. Tražit ćemo informaciju da li je Upravni odbor kluba upoznat s načinom na koji se odlazi i dolazi u Slobodu", rekao nam je jedan član Skupštine Slobode.

Odgovornost u slučaju negativnih rezultata kao po običaju snose treneri. No, Sloboda, ukoliko želi u Premijer ligu BiH, ne smije praviti greške kao u prošloj sezoni. Tim je formirao Abdulah Ibraković, naslijedio ga je Denis Sadiković, a sezonu je završio Smajil Karić. Od tada do danas Tušnjem je prodefilovalo oko 50 fudbalera.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti