Sloboda povela, ali nije znala privesti posao kraju: Posušje Tušanj napušta s vrijednim bodom

Bez pobjednika

Sloboda povela, ali nije znala privesti posao kraju: Posušje Tušanj napušta s vrijednim bodom

E. Škorić

Prvu utakmicu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Sloboda i Posušje na stadionu Tušanj, a završeno je rezultatom 1:1.

Sloboda je u subotu na Tušnju poražena od gradskog rivala Tuzla Cityja, a danas je na istom stadionu propustila priliku da ostvari pobjedu nad Posušjem.

Imali su domaći 1:0 do 70. minute, ali ponovo se treneru Mladenu Žižoviću o glavu obila defanzivna postavka pri vodstvu i pokušaj da se prerano zatvaraju prilazi ka vlastitom golu.

U prvih pola sata skoro bez ikakvih šansi, tek u finišu prvog dijela počelo je s uzbuđenjima, prvenstveno pred golom gostiju. Mada, imala je i ekipa Posušja svoje prilike. U 35. minuti jednu takvu propušta Begić, koji šutira malo pored gola.

Veliku šansu za Slobodu u 38. minuti imao je Dženis Beganović, ali njegov snažan udarac brani Galić. Nakon toga Amar Beganović promašuje gol, a onda zicer ne koristi mladi Alić, koji s tri metra prebacuje gol nakon centaršuta Beganovića.

I najzad se Alić iskupio u nadoknadi prvog dijela. Lijepa akcija Slobode, Amar Beganović je ubacio s desne strane, a Alić lijepim udarcem trese mrežu Posušja.

Oglasi

U nastavku se Sloboda povukla, prepustila incijativu gostima, a osveta je stigla u 71. minuti. Akcija gostiju po desnoj strani, Barišić je prošao i uposlio Leku, koji iz drugog pokušaja uspijeva savladati Bukvića za konačnih 1:1.

Imao je Predragović u 77. minuti jedan pokušaj za Slobodu, ali je loše zahvatio loptu i sa ruba šesnaesterca je poslao pored gola Posušja. Nedugo nakon toga sjajan napad Slobode, Osmić je krenuo sam ka golu iskosa s desne strane, želio je da ubaci za jednog svo saigrača, ali su se gosti odbranili.

Nastavila je Sloboda s napadima, pa je Kurtalić u 78. pucao visoko preko gola nakon jednog ubačaja iz kornera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostalo je 1:1, a bodom svakako zadovoljniji gosti. Sloboda ostaje treća na tabeli sa 16 bodova, dok je Posušje pretposljednje na tabeli sa sedam bodova.

U narednom kolu, već za vikend, Sloboda gostuje Zrinjskom, a Posušje dočekuje Široki Brijeg.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
Sloboda i celik su jadne ekipe iskreno, a pogotovo sloboda. Postoji preko 100 godina a nista nikad nisu osvojili. Jadno i blijedno. Sarajevo, Zeljeznicar, i Velez jedini istinski klubovi u ovoj drzavi. Ovo sve ostalo je smijesno.
14 26
Slobodas
Bravo Zizovicu uspio si bod osvojiti ! Samo bunker i stavi Predragovica da se gubi to je ta taktika
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi