Sloboda protiv Zvijezde 09 nastavila pobjednički niz

Sjajno izdanje Mrkonjićana

Sloboda protiv Zvijezde 09 nastavila pobjednički niz

D. Vejo

Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada seriju dobrih rezultata nastavili su danas, a gdje su pred svojom publikom ubjedljivo savladali ekipu Zvijezde 09 sa velikih 3:0 (1:0).

Savanoviću je bilo potrebno svega pet minuta da zatrese mrežu tima iz Etno sela Stanišići, te tako domaćina dovede u vodstvo od 1:0.

Nakon toga, četa koju sa klupe predvodi Čedomir Ćulum krenula je ofanzivno. Vršili su presing na zadnju liniju gostiju, ali je na semaforu u Mrkonjić Gradu nakon prvog poluvremena stajalo 1:0.

Ponovo su domaći bili ti koji su se pitali o svemu i u nastavku susreta. U toku je bio 53. minut utakmice kada za 2:0 pogađa Mirković. Gosti nisu uspjeli ni da se "otrijezne", a Malbašić ponovo kažnjava Bijeljince. Igrao se 58. minut meča. 

Već tada, pitanje pobjednika bilo je poznato. Pokušavala je Zvijezda 09 da stigne do počasnog gola, ali nije išlo.

Ovo je bila sedma pobjeda Slobode MG u play-outu, dok su pretrpjeli i jedan poraz.

Sloboda će idućeg vikenda biti gost Slogi u Doboju, dok će Zvijezda pred svojom publikom dočekati šamački Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi