Sloboda razočarana u Vladu TK-a

Saopštenje za javnost

Sloboda razočarana u Vladu TK-a

Edmir Škorić

Nakon što je Vlada TK-a dala saglasnost na Program raspodjele sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2010. godinu, predsjednik Slobode Salih Šabović se oglasio saopštenjem za javnost.

Saopštenje za javnost prenosimo u cjeosti.

U menadžmentu i Upravnom odboru Slobode je sa nevjericom primljena vijest da je FK Sloboda, kao klub sa najdužom tradicijom i epitetom najpopularnijeg kluba u Tuzlanskom kantonu, još jednom degradiran od strane Vlade TK-a.

Naime, prilikom raspodjele i onako nedosatatnih sredstava za svaki ozbiljniji sportski kolektiv, FK Sloboda je vjerovatno po stranačkim i ideološkim principima komisije koja je radila na raspodjeli sredstava svrsrtana u neku „drugu kategoriju“, i ako je i sportskim laicima jasno da FK Sloboda po svemu klub broj 1 u Tuzlanskom kantonu.

Podsjećamo da je FK Sloboda prilikom raspodjele ovih sredstava prije dvije godine dobila 95.000 KM, prošle godine u pola manje, a ove također i za preko pedeset posto manje u odnosu na prošlu godine, i ako budžetska stavka iz koje se sredstva usmjeravaju sportskim kolektivima ni blizu nije umanjena koliko je to na svojoj koži osjetio tuzlanski sportski ponos.

Korak više u ponižavanju imena Slobode i njene devedesetogodišnje tradicije i to što su veća finansijska sredstava od Slobode dobila druga dva nogometna premijerligaša iz Tuzlanskog kantona. NK Zvijezda koja je u prošloj sezoni bila slabije plasirana od Slobode, te Budućnost iz Banovića koja je tek izborila plasman u društvo najboljih. Uz svo uvažavanje njihovog rada, nije nam jasno po kojim su kriterijumima ova dva kluba ispred Slobode.

Dok u Kantonu Sarajevo finansiraju pet najpopularnijih klubova sa stotinama hiljada KM, u Banjoj Luci samo grad izdvoji za Borac blizi milion KM, a u Mostaru cijela Hercegovina stoji iza Zrinjskog ili Širokog, politikom vlasti u Tuzlanskom kantonu i ono malo preostalih sportskih brendova zahvaljujući njima polako gasi.

Stoga izražavamo protest zbog ove odluke iza koje očigledno stoje politički, a ne sportski kriteriji i nadamo se da će Vlada TK-a u narednom periodu ispraviti očiglednu nepravdu prema našem klubu.

Salih Šabović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.