Sarajevo slavilo u Tuzli, sjajni Bodul i majstorija Ramića za prekid Slobodine serije
Iskusni Bodul nezaustavljiv za protivničke odbrane

Sloboda - Sarajevo 1:2

Sarajevo slavilo u Tuzli, sjajni Bodul i majstorija Ramića za prekid Slobodine serije

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

U prvoj i ujedno i jednoj od derbi utakmica šestog kola Premijer lige sastali su se Sloboda i Sarajevo, a na Tušnju je slavila gostujuća ekipa rezultatom 2:1.

Sloboda je furiozno otvorila prvenstvo, pa je zasjela na vrh tabele s 13 bodova ostvarivši četiori pobjede uz remi nakon pet utakmica. Međutim, u šestoj su izabranici Mladena Žižovića poraženi i to od ekipe Sarajevca koja se trećom vezanom pobjedom vraća u sami vrh tabele i sa 12 bodova trenutno je na treće mjestu.

Sloboda pravi pritisak na startu meča, ali kada je on splasnuo, gosti su stigli do vodstva. U 15. minuti je sjajni Bodul na odličan ubačaj Šabanovića zatresao mrežu domaćeg golmana.

Tri minute kasnije sjajna šansa za Slobodu, Balić je šutirao glavom, ali lopta ide pokraj gola gostiju s Koševa. U 23. minuti sjajna šansa za Sarajevo, ali je Bagarićev udarac izblokiran u zadnji čas.

Imao je Bagarić i u 29. minuti pokušaj, ali ovaj put ide preko gola. Na drugoj strani Dženis Beganović je probao, Dizdarević siguran. Do kraja prvog dijela pokušaj Maksimovića, lopta ide preko gola, a u samoj završnici su domaći tražili penal zbog navodnog igranja rukom Kurdića, no sudija Bandić samo je odmahnuo rukom.

Na samom otvaranju drugog dijela Sarajevo je stiglo do 2:0. Mladi Ramić je sjajnim prodorom prevario nekoliko svojih čuvara, a onda lijepo pogodio za ovjeru pobjede bordo tima.

Nakon tog gola, Sloboda kao da je izgubila svaku nadu, uzaludno su domaći pokušavali doći do gola, a Sarajevo je "spustilo loptu" i mirno privodilo posao kraju. U 82. minuti je Sarajevo ostalo s igračem manje, pošto je Šabanović dobio dva žuta kartona u razmaku od nekoliko minuta.

Ipak, Sloboda dolazi do gola u 96. minuti. Nakon lijepe akcije, sjajan gol Dženisa Beganovića, ali ostalo je 2:1, nije bilo više vremena za Tuzlake.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Sarajevo će ugostiti ekipu Širokog Brijega, ali bit će dodatno oslabljeno jer je Andrej Đokanović danas zaradio treću javnu opomenu, pa mora da pauzira jedan meč, baš kao i Šabanović.

Slobodi slijedi još jedan težak duel, pošto gostuju ekipi Željezničara na Grbavici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Ubila ih Sloboda, al' hajd, desava se.
17 67
Chico
Kakva seljacka ekipa je ova Sloboda... samo mlataraju rukama, psuju sudijama, skacu s klupe i pokusavaju siledzijski doci do bodova... vrhunac im je ona gluma Veselinovica za penal u 88. minuti. U kakvim je uslovima sudio, sudija Bandic je europski odsudio. Mozda par kartona manje da je dosudio.
56 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti