Sloboda se branila i odbranila
Sarajevo i Sloboda su remizirali odigravši 1:1

Premijer liga BiH u fudbalu, 1. kolo

Sloboda se branila i odbranila

Fudbaleri Slobode branili su se 90 minuta na Koševu i na kraju su se uspjeli odbraniti. Ne može se reći da su nezasluženo stigli do remija, no da su napadači Sarajeva bili precizniji i da na golu nije stajao Denis Mujkić mreža gostiju bila bi puna.

Sloboda je povela iz prve i jedine akcije. Lijepu kontru na majstorski način u vodstvo je pretvorio Muhamed Mujić (7. minut). Od tog trenutka na terenu je sve bilo u znaku bordo mladića.

Šanse pred golom Slobode su se redale kao na traci. Čak 19 udaraca, od čega 11 u okvir gola uputili su domaći fudbaleri ka Mujkiću. Tri puta se čak tresla stativa Tuzlaka, u nekoliko navrata od gola su domaće dijelili centimetri, ali je ostalo 0:1.

Ipak, trenutak nepažnje zadnje linije Slobode nije mogao proći nekažnjeno. Iskusni Alen Avdić ukrao je loptu, a zatim nesebično uposlio Damira Hadžića za 1:1 (72.).

Do kraja meča igrala se viktorija, a najbolju priliku propustio je Faruk Ihtijarević čiji je udarac prohujao pored gola.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.