Sloboda se "vadi" na Branitelju, Jedinstvo u Vitezu

Prva liga Federacije

Sloboda se "vadi" na Branitelju, Jedinstvo u Vitezu

Adnan Beganović

U subotu i nedjelju na rasporedu su utakmice 7. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a vodeće Bratstvo će u Goraždu snage odmjeriti sa istoimenom domaćom ekipom.

Tuzlanska Sloboda će na Tušnju pod palicom novog trenera Denisa Sadikovića dočekati Branitelj, koji u posljednje vrijeme pruža dosta solidne partije. Tuzlaci nemaju pravo na kiks jer ih svaki rezultat osim trijumfa još više približava donjem dijelu tabele.

I Radnički iz Lukavca će u 7. kolu predstaviti novog trenera, Darka Vojvodića. U goste Radničkom stiže ekipa kakanjskog Rudara, koja igra u promjenjivoj formi, tako da možemo očekivati dosta zanimljiv susret.

Jedan od najzanimljivijih susreta biće odigran u Vitezu gdje naa noge domaćinu stiže Jedinstvo iz Bihaća, dok će krajiški derbi u Velikoj Kladuši odigrati Krajišnik i Podgrmeč.

Krajina će u Cazinu dočekati Čapljinu, koja na ovo gostovanje stiže na krilika velike pobjede u Kupu nad banjalučkim Borcem, Iskra će u Bugojnu snage odmjeriti sa Troglavom, dok će u Banovićima domaća Budućnost u duelu sa visočkom Bosnom tražiti nova tri boda.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.