Sloboda stiže na Koševo
U posljednjem susretu na Koševu Slomić je pogodio za 1:0, a Obuća sa dva gola donio pobjedu Sarajlijama

1. kolo PL BiH

Sloboda stiže na Koševo

Na stadionu Koševo danas u 20 sati igra se utakmica između Sarajeva i Slobode uz prvi ovosezonski TV prenos.
Dvije ekipe koje su uvijek pružale dopadljiv nogomet i punile stadion i u Sarajevu i u Tuzli večeras će odmjeriti snage na startu sezone. Sarajevo nakon uspješnih nastupa u evropskim natjecanjima pokušat će na svom terenu da nastavi sa dobrim igrama i savlada svog gosta. Gosti sa nešto izmjenjenim sastavom, imaće priliku da u prvom kolu prestave svoju novu momčad i pokaže koliko mogu na teškom gostovanju kao što je Koševo.

Sarajevo su za pred početak sezone napustila dva igrača, Nedim Hiroš i Dalibor Pandža, a klub su pojačali Dado Hamzagić i povratnik na Koševo Alen Avdić.

Ekipa Slobode ući će u novo prvenstvo sa dosta promjenjenim sastavom. Slobodinu  užarenu klupu napustio je Sakib Malkočević, a njegovo mjesto stigao je nekadašnji igrač Slobode i Sarajeva, miljenik koševske publike, Adnan Buco Osmanhodžić. Tušanj su napustili Mikelini, Prodanović, Jahić, Omić, Zoletić, Mešić, Tosunović, Josić i Stanković, a umjesto njih boje Slobode u ovoj sezoni braniće Gradimir Crnogorac, Mirza Čejvanivić, Damir Memišević, Admir Čehajić, Senad Mujić, Nenad Novaković, Emir Čekič, Kemo Đedović i Semir Slomić.

Vjerovatni sastavi:

FK Sarajevo: Alaim, Rizvanović, Belošević,Torlak, Maksumić, Džakmić, Janjoš, Dudo, Hadžić, Muminović, Jahović. Rezervni igrači: Hamzić,Pliska, Mohar, Avdić, Hamzagić, Čomor. Trener Mehmed Janjoš.

FK Sloboda: Mujkić, Krasić, Rekić, Crnogorac, Memišević, Hasić, Sarajlić, Slomić,M. Mujić, Okanović, S.Mujić. Rezervni igrači: Divković, Čejvanović, Malkić, Kasapović, Čehajić, Novaković. Trener: Adnan Osmanhodžić.

Današnji susret vodi: Ognjen Valjić (Banjaluka) a pomoćnici su: Dario Tepavčević (Laktaši),  Almir Čišić (Mostar), Marinko Jelić, (Široki Brijeg), Božo Vidović (Zenica) i Berislav Markotić (Mostar).
Susret će u direktnom prenosu, u okviru projekta «Derbi kola» prenositi BHT1.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.