Sloboda 'u plusu' 300 KM od prodanih ulaznica protiv Borca

Prodano 1360 karata

Sloboda 'u plusu' 300 KM od prodanih ulaznica protiv Borca

E. Škorić

Sloboda je u subotu na Tušnju pobijedila Borac s 3:1 u meču osmog kola Premijer lige BiH.

Unatoč svim poteškoćama i problemima s kojima se ovaj klub susreće posljednjih sedmica, igrači su na terenu odigrali borbeno, te su ostvarili jako važnu pobjedu.

Iz Slobode su saopštili da je te večeri prodato 1360 karata i da je ukupna zarada iznosila 6800 KM.

Međutim, Sloboda je 'u plusu' samo 300 KM, budući da je sama organizacija utakmice koja uključuje Sector Securty, MUP, Vatrogasnu jedinica, SHMP i obaveze prema PU FBiH iznosile oko 6500 KM.

"Utakmicu između Slobode i Borca na stadionu Tušanj posmatralo je oko 3000 gledalaca, a vrijedi istaći da je ulaz za žene i djecu do 12 godina bio besplatan, što je slučaj za svaku domaću utakmicu Slobode, a određeni dio publike na Tušnju posjeduje člansku kartu FK Sloboda Tuzla kojom imaju omogućen besplatan ulazak na sve domaće utakmice, navodi se na stranici Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovom prilikom FK Sloboda Tuzla želi da se zahvali svojim bivšim članovima, Darku Todoroviću, Darku Vojovodiću, Ameru Ordagiću, zatim Amelu Tuki i ostalim prijateljima, simpatizerima, navijačima i medijima koji su pokrenuli i podržali akciju kupovine više karata za utakmicu 8. kola i time podržali rad kluba", navodi se u saopštenju.

Sloboda u srijedu igra protiv Kozare u Kupu, a onda slijedi gostovanje Mladosti, a na Tušnju vjeruju da je krizi došao kraj, mada još uvijek nije okončana agonija zbog neisplaćenih obaveza prema igračima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
AHHAHAHAHHAHhahhahHAHHAHAAHHAHAHA
7 1
Manager95
Kud ce s tolikim parama?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi