Sloboda u svoje redove želi dovesti Burekovića

SportSport.ba saznaje

Sloboda u svoje redove želi dovesti Burekovića

D. Kurbegović

Fudbaleri Slobode nisu uspjeli u prošloj sezoni da izbore plasman u Evropu, a jedva su i dobili licencu za Premijer ligu za narednu sezonu. 

Ipak, klub s Tušnja i naredne sezone želi da bude u vrhu našeg nogometa, tako da trener Vlado Jagodić želi okupiti respektabilnu ekipu.

Neki igrači su već, a neki će uskoro napustiti Tušanj, ali isto tako klub intenzivno pregovara s nekoliko nogometaša, jedan od njih je kako saznaje SportSport.ba i 22-godišnji lijevi bek Dženan Bureković. Ovaj Zeničanin trenutno se nalazi u Novom Sadu, gdje rješava papirologiju oko raskida ugovora s Vojvodinom.

Trener kluba iz Novog Sada ne računa na njega, a to je potvrdio tako što ga nije poveo na priprema, gdje se na Zlatibor zaputilo 25 nogometaša, među kojima nije bilo mjesta za Burekovića. Ovaj bivši mladi reprezentativac BiH, nakon posudbe u Čeliku, gdje ga je Boris Pavić vratio u život, želi izabrati klub u kojem će igrati standardno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Burekovića je kontaktirao predsjednik Slobode Senad Mujkanović, koji je izrazio želju da ovaj nogometaš koji igra na poziciji lijevog bočnog, naredne sezone crno-crveni, zamjeni crveno-crnim.

Vidjet ćemo hoće li se Bureković u Slobodi pridružiti svom sugrađaninu i nekadašnjem saigraću iz Čelika, veznjaku Grahovcu, koji je polovinom prošle sezone produžio ugovor s klubom iz Tuzle.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi