Sloboda uvjerljiva, važna pobjeda Troglava

Slavilo i Jedinstvo

Sloboda uvjerljiva, važna pobjeda Troglava

E. Škorić

Jedinstvo je u 28. kolu Prve lige FBiH ugostilo Iskru i na kraju upisalo 11. prvenstvenu pobjedu. Uvjerljiva je bila Sloboda, dok je Bratstvo poraženo u Livnu.

Jedinstvo je povelo u 14. minuti, a strijelac je bio Bojan Burazor. Konačnih 2:0 postavio je iskusni Elvis Mešić u 49. minuti.

Sloboda je u Tuzli deklasirala Krajinu sa 4:0. Već u prvoj minuti Tuzlaci stižu do vodstva golom Harisa Ribića. U drugoj minuti -2:0 za Slobodu! Admir Velagić je pogodio. Isti igrač je autor trećeg gola u 50. minuti, a konačan rezultat postavio je Mirza Musić u sudačkoj nadoknadi (4:0).

Sloboda je trećeplasirana s 41 bodom, a tu bi, kako stvari stoje, mogla i završit prvenstvo. Krajina je na pragu ispadanja i teško da će Cazinjani uspjeti da se iščupaju s dna. 

U opasnoj zoni je i visočka Bosna, koja je u Livnu s 2:1 poražena od Troglava. Dragan Mihaljević u 36. i Boško Peraica u 65. bili su strijelci za domaće, dok je za Visočane utješni gol postigao Eldin Bešlić u 16. minuti. Istina, taj gol bio je vodeći na utakmici, no Troglav je uspio preokrenuti i ostvariti veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.