Sloboda vjeruje u tradiciju
Igrači Slobode u karantinu čekaju meč sa Širokim Brijegom

Tuzlaci gostuju na “Pecari”

Sloboda vjeruje u tradiciju

Fudbaleri Slobode puni optimizma putuju na “Pecaru”, na prvi polufinalni meč Kupa BiH protiv Širokog Brijega.
Tuzlaci su prošlogodišnji finalisti našeg najmasovnijeg takmičenja, a u prvoj utakmici se uzdaju u tradiciju jer se nije jednom dogodilo da iznenade favorizovanog domaćina.

Mali hendikep stručnom štabu predstavlja izostanak Nikole Mikelinija zbog žutih kartona, ali se sutra na "Pecari" u sastav vraća Šakir Redžepi.

Da su ozbiljni u namjeri da ponovo prošlosezonski uspjeh, pa možda i da naprave završni korak, Tuzlaci su pokazali odlaskom u karantin u Čitluk.

“Bez sumnje je riješ o susretu polusezone u Širokom Brijegu. Želja nam je da postignemo jedan pogodak sa kojim bi napravili veliku stvar uoči revanša. Ako ćemo se uzdati u statistiku onda je činjenica da na 'Pecari' nikada nismo primili više od jednog gola. Čak i minimalan poraz bio bi nam po mjeri s obzirom na revanš u Tuzli. Očekujem tešku utakmicu jer su domaćini protiv Zrinjskog pokazali da su jako kvalitetna ekipa, ali imamo svoje adute koje ćemo otkriti tek u susretu”, kazao je Sakib Malkočević, trener Slobode.

Za Slobodu bi od prvog minuta trebali zaigrati: Mujkić, Omić, E. Kuduzović, Prodanović, Redžepi, Krasić, Zoletić, Okanović, Bekić, Sarajlić i Mešić ili Tosunović.

Utakmice Široki Brijeg - Sloboda zakazana je za 18 sati. Arbitar meča biće Emir Alečković iz Bosanske Gradiške.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.