Slobodi bodovi za bijeg sa dna

Premijer liga BiH Borac pao na Tušnju

Slobodi bodovi za bijeg sa dna

Tuzlanska je Sloboda došla do veoma važnih bodova u borbi za opstanak, savladavši na Tušnju banjalučki Borac rezultatom 2:0.

Borac je na samom otvaranju utakmice pokušao ofanzivom ka golu Slobode iznenaditi Tuzlake. Najbolji igrač banjalučkog sastava Ljubiša Vukelja u dva se navrata našao u izglednim prilikama, a uspio je pogoditi i stativu. Nakon uvodne inicijative, tempo igre je opao, pa se lopta kretala uglavnom na sredini terena.

Ipak, do isteka prvog poluvremena, Sloboda je uspjela povesti. Naime, u kazenom prostoru gostiju Petrić je oborio Bekića u 39. minuti utakmice, a glavni sudija Marinko Jelić pokazuje na bijelu tačku. Loptu je namjestio Tarik Okanović i sigurno pogodio za veliko slavlje na tribinama tuzlanskog stadiona Tušanj.

U nastavku, veći dio drugog poluvremena oko 1.000 gledala na stadionu Tušanj moglo je gledati pravu fudbalsku uspavanku. Sloboda se orijentisala na čuvanje svoje mreže, dok Banjalučani, pomalo neočekivano, nisu krenuli ofanzivno ka golu Mujkića.

Devet minuta prije kraja utakmice Malkić je sjajno uposlio Smajlovića, koji probija po desnoj strani, te ubacuje za rezervistu Igora Mostarlića, kojem nije bilo teško da iz blizine zaterese mrežu Borca, čijim je fudbalerima već tada bilo jasno da od pozitivniog rezultata sa Tušnja nema ništa.

Izabranici trenera Vlatka Glavaša došli su tako do vrijedna tri boda, dok Banjalučanima i dalje predstoji mrtva trka sa sarajevskim Željezničarom u borbi za naslvo prvaka Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.