Sloga na vrhu tabele

1. liga RS, 13. kolo

Sloga na vrhu tabele

Midhat Šljivak

Danas su igrane utakmice 13. kola Prve lige Republike Srpske, a vrh tabele nakon nepotpunog kola pripada ekipi Sloge iz Doboja, dok su im za stopama ekipe Radnika iz Bijeljine, te Mladosti iz Gackog.

Sloga je u Doboju upisala jedan bod remijem sa Proleterom od 2:2, dok je Radnik na svom terenu savladao višegradsku Drinu s minimalnih 1:0.

Mladost je doživjela pravi debakl u ovom kolu i to kod Rudara u Ugljeviku rezultatom 3:0, te sada imaju jednak brojem bodova kao i Sloga i Radnik - 22.

U ostalim susretima, Laktaši su na domaćem terenu savladali Slobodu iz Novog Grada sa 2:0, Sloboda iz Mrkonjić Grada je sa 1:0 savladala Podrinje, dok su jedinu gostujuću pobjedu upisali fudbaleri Drine iz Zvornika kod Crvene Zemlje sa 1:0.

Susret Sutjeska - Modriča igra se sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.