Slomić: Gostima respekt, nama bodovi

U Banovićima duel novajlija

Slomić: Gostima respekt, nama bodovi

E. Škorić

Semir Slomić se ovog ljeta vratio u redove kluba u kojem je napravio prve nogometne korake - Budućnost iz Banovića. Bivši ofanzivac tuzlanske Slobode očekuje pobjedu nad Drinom iz Zvornika u prvom kolu nove sezone Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

"Drago mi je što sam se vratio u Banoviće, ipak je to moj grad i moj klub. Sada, kada se klub vratio u društvo najboljih, učinit ćemo sve da tu i ostane, jer to uistinu zaslužuje", kazao je Slomić za SportSpor.ba, te najavljuje pobjedu u današnjem okršaju sa Drinom.

"Drina se, baš kao i mi, ove sezone plasirala u Premijer ligu i bit će to zaista dobra utakmica. No, očekujem da zabilježimo pobjedu pred svojim navijačima, jer zaista ne bi bilo ugodno  da u novu sezonu krenemo s negativnim rezultatom. Po meni, sve osim pobjede je negativan rezultat i takvog stava sam pred početak svake utakmice. Ono što je sigurno, tribine našeg stadiona bit će popunjene, a mi ćemo dati i posljednji atom snage za trijumf. Respektujemo goste iz Zvornika, ali bodove im ne prepuštamo", optimistično će Slomić.

Susret novajlija igra se sutra sa početkom u 17:30 sati, a sudit će ga Goran Paradžik iz Ljubuškog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.