Slomić: Ponovo smo pokazali snagu

Borac poražen na Tušnju

Slomić: Ponovo smo pokazali snagu

Edmir Škorić

Sloboda je u susretu 26. kola Premijer lige ostvarila važnu domaću pobjedu nad ekipom banjalučkog Borca (2:0).

Borac je odolijevao napadima Slobode sve do 39. minute, kada je Almir Bekić oboren u šesnaestercu Banjalučana, a glavni sudija Marinko Jelić dosudio najstrožiju kaznu. Tarik Okanović je pogodio za veliko slavlje domaćeg tima. Sigurnu pobjedu Slobodi donio je Mostarlić, koji je u 81. minuti matirao gostujućeg golmana na ubačaj Smajlovića.

"Sigurno da je ovo bila utakmica od velike važnosti za nas i na kraju smo dobrom i organizovanom igrom došli do sva tri boda. Mislim da nam je prvi pogodak dosta olakšao posao, pa smo u nastavku utakmice igrali nešto slobodnije, što je na kraju doprinijelo da zabijemo i taj drugi pogodak. Pokazali smo još jednom svoju snagu i Tušanj će, nadam se, i do kraja biti nesavladiva prepreka za mnoge timove", kazao je Semir Slomić u razgovoru za SportSport.ba portal.

U narednom susretu Sloboda dočekuje Travnik, pa bi eventualnom pobjedom pobjegla sa dna i tako na neki način osigurala svoj opstanak u društvu najboljih.

"U utakmicu sa Travnikom moramo ući maksimalno oprezno, jer je Travnik mnogima pomrsio račune, pa je, eto, Borac do pobjede na svom terenu protiv te ekipe došao tek u sudijskom vremenu. Ne sumnjam u naš kvalitet i pobjedu, ali svakako ne smijemo ostaviti puno prostora protivničkim igračima. Nadam se da će ta pobjeda biti ključna u borbi za opstanak."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.