Slomić: Sigurno se vraćam u Banoviće

Pojačanje za Budućnost

Slomić: Sigurno se vraćam u Banoviće

E. Škorić

Igrač Croatia Sesvete koji je prošle dvije sezone proveo na posudbi u Tuzli, Semir Slomić, skoro sigurno će u narednoj sezoni braniti boje novog premijerligaša - Budućnosti iz Banovića.

Semir Slomić ugovorom je vezan za Croatia iz Sesvetea, a prošlu sezonu nosio je dres tuzlanske Slobode kao posuđeni igrač. Slomić će narednu sezonu provesti u rodnim Banovićima, igrajući za Budućnost koja se ove godine takmiči u društvu najboljih.

"U Banovićima sam i treniram sa ostatkom ekipe. Imam želju da ostanem ovdje, a osim toga i u Budućnsoti me žele. Stoga, ne vidim nikakvu prepreku, pa sada čekam raskid ugovora sa Croatijom kako bih mogao potpisati ugovor sa Budućnosti. U najgorem slučaju, u Banovićima ću igrati na posudbi", kazao je Slomić za SportSport.ba, koji je dvije lijepe godine proveo u Tuzli.

"Iza mene su dvije sjajne sezone u Slobodi, ali drago mi je da sam ponovo u klubu kojeg sam uvijek volio i gdje sam bio najbolji strijelac kod trenera Rizvića".

Budućnost se sjajnim partijama prošetala Prvom ligom FBiH, a Slomić vjeruje da klub može napraviti dobre rezultate i u Premijer ligi.

"Naš klub je uvijek bio rashodnik mladih i talentovanih igrača. Sada imamo sjajnu generaciju i vjerujem da možemo igrati značajnu ulogu naredne sezone u Premijer ligi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.