Slomić: Sudije su nas pokrale u Zvorniku!

Nakon poraza Budućnosti od Drine

Slomić: Sudije su nas pokrale u Zvorniku!

Edmir Škorić

Banovićka Budućnost porazom od Drine u Zvorniku startala je u proljetni dio Premijer lige. U redovima "ugljara" razočarani su načinom na koji su dočekani u gradu na Drini.

Utakmica Drine i Budućnosti odigrana je jučer na snijegom prekrivenom Gradskom stadionu u Zvorniku, i to nekoliko dana nakon što je odgođena zbog već pomenutih vremenskih (ne)prilika.

Drina je do ove utakmice bila na dnu ljestvice, no golovima Lazarevića i Ležajića stigla je do pobjede s kojom je opasnu zonu prepustila mostarskim klubovima - Zrinjskom i Veležu. Budućnost i pored poraza ostaje na 13. poziciji, sa 17 skupljenih bodova.

"Zvorničanima čestitke na trijumfu, ali javno tvrdim da smo jučer oštećeni. Sudijska trojka je bila naklonjena domaćinu i to je bilo sasvim očito. Uz to, dočekani smo kao najveći neprijatelji na terenu, iako smo u Banovićima pokazali gostoprimstvo prema igračima i taboru Drine. Oni su to, očito, zaboravili. Pa, ni teren nije bio očišćen. Tek su se, poprilično teško, mogle videjti linije. Sve ostalo bilo je prekriveno snijegom", kazao je Semir Slomić, ofanzivac Budućnosti koji je jučer proveo svih 90 minuta na terenu, za SportSport.ba, osvrnuvši se na predstojeću utakmicu sa Veležom, što će ujedno biti i derbi začelja.

"Velež nam je jedna od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni. Usudio bih se reći i zadnja stanica. Izravni nam je konkurent u borbi za opstanak, pa bi pobjedom napravili dvostruki posao. Svi redom, igrači Budućnosti, znamo koliko nam znači ova utakmica, stoga ćemo učiniti sve da bodove zadržimo", dodaje nekadašnji nogometaš tuzlanske Slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije