Slonovi bez problema s Ganom

AKN - Grupa B

Slonovi bez problema s Ganom

Edmir Škorić

Obala Slonovače koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić došla je do svoje prve pobjede na turniru. Slonovi su sa 3:1 bili bolji od Gane.

Prvu pravu priliku za Obalu Slonovače imao je Zokora, koji je dobro šutirao sa 24 metra, Kingson uspio odbraniti. Isti igrač tri minute kasnije topovski šutira sa 25 metara po sredini gola, Kingson i ovaj put loptu izbacuje u korner.

Dominacija Slonova okrunjena je golom u 22. minuti. Jedna brza kontra, loptu na desnu stranu dobiva Salomon Kalou koji nesebično proigrava Gervinha koji neometano sa pet metara pogađa mrežu do tada nesavladivog Kinsgona.

U nastavku dobra igra i jednih i drugih. Ganci prijete preko Amoaha, čiji poluvolej odsijeda na desnoj stativi Cope. Igrala se 66. minuta kada je Tiene fantastičnom golom iz slobodnog udarca povisio na 2:0, iako su ranije Vahini igrači ostali bez Ebouea, koji je zaradio crveni karton.

Do kraja utakmice još dva gola. Najprije Drogba udarcem glavom sa pet metara matira po treći put na utakmici Kingsona, da bi Ganci utješni pogodak postigli iz penala. Strijelac je bio rezervista Gyan.

Grupa B:
Obala Slonovače - Gana 3:1 (Gervinho 23', Tiene 67', Drogba 90'/ Gyan 90' - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.