Slonovi slavili, Drogba se povrijedio

Obala Slonovače - Japan 2:0

Slonovi slavili, Drogba se povrijedio

Edmir Škorić

Obala Slonovače je u švicarskom Sionu odigrala prijateljsku utakmicu protiv Japana. Slonovi su slavili rezultatom 2:0, no veća briga selektoru Erikssonu sigurno je povreda Didier Drogbe.

Sedam dana prije početka SP-a, Obala Slonovače i Japan odigrali su prijateljsku utakmicu u Švicarskoj, gdje se još uvijek za Svjetsko prvenstvo pripremaju obje momčadi.

Poveli su Slonovi nakon svega 12 minuta igre. Didier Drogba je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pogodila nesretnog Tulija i završila u mreži. Tulio je i protiv Engleske postigao jedan autogol, pa stoper Samuraja zaista ne može puno očekivati minuta na Mundijalu.

Samo šest minuta kasnije Didier Drogba se povrijedio, te ga je zamijenio napadač moskovskog CSKA, Seydou Doumbia. Napadač Chelseaja imao je jedan nezgodan duel sa japanskim braničem Marcus Tulijom.

Kapiten Slonova je povrijedio desnu ruku i nakon susreta morat će na dodatne preglede. Postoji mogućnost da Drogba propusti neke utakmice SP-a, što bi sigurno bio veliki hendikep za ovu afričku zemlju.

Konačnih 2:0 u korist Obale Slonovače postavio je stoper Manchester Cityja, Kolo Toure, nakon što je matirao Kawashivu na ubačaj Tienea.


Obala Slonovače - Japan 2:0 (Tulio 13 - autogol, Kolo Toure 80)

OBALA SLONOVAČE: Copa, Demel, Eboue, Koure, Y. Toure, Tiote, Tiene, Dindane, Zokora, Kaou, Drogba.

JAPAN: Kawashima, Abe, Tulio, Nagatomo, Nakazawa, Okubo, Honda, Hasebe, Endo, Konno, Nagatomo, Okazaki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.