Slovaci sa dva selektora u kvalifikacijama

Griga i Hipp preuzeli selektorsko mjesto

Slovaci sa dva selektora u kvalifikacijama

M. Šljivak

Protivnik naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo selekcija Slovačke ući će u kvalifikacije sa dva selektora na klupi.

Funkciju selektora nacionalnog tima od Vladimira Weissa koji je napustio tu funkciju u januaru preuzeli su Stanislav Griga i Michal Hippa.

Predsjednik slovačkog fudbalskog Saveza Jan Kovačik izjavio kako se nada da će ovakav način vođenja reprezentacije u narednom periodu donijeti plasman reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Michal Hipp je u dosadašnjem dijelu karijere bio pomoćnik Vladimira Weissa na klupi reprezentacije, dok je Griga vodio mnogobrojne ekipe u Češkoj i Slovačkoj, a među njima su i praška Sparta, te Slovan iz Bratislave.

Selektorski dvojac je sa slovačkim Savezom potpisao ugovor do decembra 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.