Slovenci i Rusi slavili minimalne pobjede

Slovenci i Rusi slavili minimalne pobjede

Širom Evrope večeras se igraju utakmice kvalifikacija za EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini.

Slovenija je slavila u Talinu kod Estonije sa 1:0 zahvaljujući autogolu Sidorenkova, a Rusija je golom Aleksandra Keržakova u 8. minuti stigla do minimalne pobjede u Skopju kod Makedonije (1:0). Moldavija je očekivano slavila sa 2:0 u San Marinu.

Slovačka i Republika Irska su u Bratislavi odigrale 1:1. Ledger je u 16. minuti doveo Irce u vodstvo, a bod domaćinu donio je Durica  u 36. minuti. U ostale dvije dosad završene utakmice postihnuti su identični rezultati. Holandija i Švicarska su sa po 4:1 savladale Švedsku i Vels.

Stocker je u pobjedu Švicarske ugradio dva gola, Marco Streller i Gokhan Inler su dodali po jedan, a Gareth Bale je bio strijelac za Vels.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.