Slovenija se sa tri poraza oprostila od Eura, Šveđani preko Portugala do nokaut faze
Foto: UEFA

Evropsko prvenstvo za kadete

Slovenija se sa tri poraza oprostila od Eura, Šveđani preko Portugala do nokaut faze

Danas je u okviru posljednjeg kola Grupe B odigran susret Norveške i Slovenije, a Norvežani su slavili rutinsku pobjedu rezultatom 2:0.

Norvežani su silovito ušli u današnji dvoboj, stvarali su veliki broj prilika, a susret su riješili u finišu prvog dijela.

Odbrana Slovenije je prvi put kapitulirala u 32. minuti kada je Cornic pogodio na asistenciju Kitolana, da bi šest minuta kasnije Aga postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0. Ponovo je asistent bio Kitolano.

Slovenci su imali nekoliko izglednih prilika, ali su Norvežani dominirali tokom čitavog susreta i zasluženo slavili pobjedu.

Norveška se tako u nokaut fazu plasirala kao prvoplasirana u Grupi B, dok Slovenci završavaju učešće na Evropskom kadetskom prvenstvu kao posljednji u svojoj grupi sa tri poraza.

Danas je odigran i drugi susret posljednje runde Grupe B između Švedske i Portugala, a Šveđani su pobjedom od 1:0 obazbijedili mjesto u narednoj fazi takmičenja.

Švedska je povela u 16. minuti preko Rasmusa Wilkstroma koji je pogodio nakon ubacivanja iz ugla, a iako su Portugalci do kraja susreta na sve načine pokušavali doći do pozitinvnog rezultata nisu uspjeli.

Tako su švedski kadeti stigli do plasmana u narednu fazu turnira pošto su takmičenje u Grupi B završili na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova, dok je Portugal ostao trećeplasirani sa dva boda manje, pa se oprašta od Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi