"Slučaj Krpić": Šta piše u međusobnom sporazumu i profesionalnom ugovoru?
"Slučaj Krpić" izaziva mnogo pažnje, a ko je u pravu vjerovatno će odlučiti nadležna tijela Fudbalskog saveza BiH.

SportSport.ba u posjedu dokumentacije

"Slučaj Krpić": Šta piše u međusobnom sporazumu i profesionalnom ugovoru? · Ekskluzivno

A. Beganović

Mnogo pažnje u bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti u posljednjih nekoliko dana izaziva "slučaj Krpić". Naime, ovaj iskusni fudbaler tvrdi da mu je istekao ugovor sa Slobodom, dok pak s druge strane iz tuzlanskog kluba tvrde da je Krpić još uvijek njihov igrač i to do kraja 2019. godine.

U Tuzli je juče održana Skupština FK Sloboda na kojoj je prvi čovjek kluba između ostalog obavijestio članove ovog tijela ali i bosanskohercegovačku sportsku javnost da je klub zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora suspendovao iskusnog Krpića.

Ova informacija "pogodila" je iskusnog napadača koji je potom za SportSport.ba iznio svoju stranu priče te je ujedno i optužio prvog čovjeka Slobode, Senada Mujkanovića, za sve i svašta.

Mujkanović nije htio ulaziti u polemiku sa Krpićem i odgovarati na njegove optužbe. Za SportSport.ba je istakao da ga Krpić kao igrač i kao čovjek više ne zanima, a čini se da se "slučaju Krpić" ne nazire kraj.

Naime, iz FK Sloboda na adresu SportSport.ba poslali su potpisani sporazum sa Krpićem, kao i ugovor o radu igrača profesionalca potpisan od strane predstavnika kluba i Krpića.

U članu 3 međusobnog sporazuma stoji da se Krpić obavezuje da će potpisati novi profesionalni ugovor sa Slobodom prije isteka amaterskog (kako su nam objasnili iz Slobode, potpisivanje amaterskog ugovora je bio jedini način da Krpić prilikom povratka iz AIK-a stekne pravo nastupa), dok u ugovoru igrača profesionalca u članu 1 stoji da je isti zaključen u periodu od 1. decembra 2017. do 31.decembra 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju će se o "slučaju Krpić" najvjerovatnije očitovati nadležna tijela Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a gotovo sigurno će se i u narednim danima Krpićev odlazak ili ostanak biti glavna priča u bosanskohercegovačkim medijima s tim da ako je suditi po dostavljenoj dokumentaciji u FK Sloboda se imaju pravo nadati povoljnom ishodu po njih.

U fotogaleriji možete pogledati međusobni sporazum Krpića i Slobode, te ugovor o radu igrača profesionalca zaključen između Krpića i Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi