Slutsk slavio u Minsku i vratio se na vrh

Bjelorusija

Slutsk slavio u Minsku i vratio se na vrh

E. Škorić

U subotu su odigrana tri susreta sedmog kola bjeloruskog prvenstva, koje je među rijetkima u svijetu nastavilo da se igra bez obzira na pandemiju koronavirusa.

Slutsk je u Minsku protiv Dinama slavio s 2:1 i tako se petom pobjedom vratio na vrh tabele i sa 16 bodova je ispred Zhodina koji ima dva boda manje.

Salou u 22. i Gafar u 52. minuti bili su strijelci za gostujuću momčad koja nastavlja sa sjajnim partijama na početku nove sezone. Bakhar je u 39. minuti promašio penal za Dinamo, ali je Bručić u 86. postigao utjehe vrijedan gol.

Spomenuti Zhodino je u Minsku protiv FC Minsk slavio s visokih 5:2 uz hat-trick Gorbačika dok su po jedan gol postigli Veloso i Premudrov. Golove za domaći sastav postigli su Khvaščinski i Rolović.

Duel Rukh Bresta i Gorodeje završen je rezultatom 1:1. Koplačuk je spasio domaće poraza pošto je u 91. minuti postigao gol za izjednačenje, a Sorokin prethodno u 50. minuti doveo goste u vodstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi