Službeno: Afellay novi igrač Barcelone

Službeno: Afellay novi igrač Barcelone

Edmir Škorić

Ibrahim Afellay, dojučerašnji vezni igrač PSV-a, danas je i službeno predstavljen kao novo pojačanje Barcelone.

Afellay je, nakon uspješno odrađenog ljekarskog pregleda, stavio paraf na četiri i pol godine sa aktuelni prvakom Španije. Momčad iz Eindhovena prodajom holandskog reprezentativca zaradila je tri miliona eura, te bonus od idućeg transfera 24-godišnjaka.

Dodajmo kako je odštetna klauzula 100 miliona eura, odnosno istu visinu morat će platiti klub koji bude Afellaya želio dovesti sa Nou Campa.

On je sedmi PSV-ovac koji je pojačao Barcelonu. Prije njega Eindhoven Barcelonom zamijenili su Ronald Koeman, Romario, Philip Cocu, Boudewijn Zendn i Mark van Bommel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.