Službeno: Arnautović iz Werdera u Begovićev Stoke

Službeno: Arnautović iz Werdera u Begovićev Stoke

Edmir Škorić

Nogometni reprezentativac Austrije Marko Arnautović potpisao je za Stoke City.

Iz Stokea su u posljednjem danu prijelaznog roka potvrdili kako su potpisali Arnautovića na četiri godine.

Dvadesetčetverogodišnji napadač dolazi iz bremenskog Werdera i to kao četvrto pojačanje u timu menadžera Marka Hughesa poslije Erika Pietersa, Marca Muniese i Oussame Assaidija.

"Stoke City je oduševljen zbog dovođenja austrijskog krilnog napadača Marka Arnautovića iz Werdera. Za neobjavljenu sumu potpisao je na četiri godine", saopćeno je iz Stokea.

Arnautović je imao dosta problema u Werderu zbog svog ponašanja, a ranije je igrao i u Interu dok je milanski klub vodio Jose Mourinho. Prvi "ozbiljniji" ugovor potpisao je s Twenteom 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.