Službeno: Badu napustio Udinese i pojačao Bursu

Ide u Tursku

Službeno: Badu napustio Udinese i pojačao Bursu

Endin Čaušević

Udinese je danas potvrdio da je Emmanuel Badu napustio ovaj italijanski klub.

Badu je na Friuli stigao prije sedam godine iz Berekuma i u prvih pet sezona bio je standardan član prve postave Udinesea. Međutim, u prethodne dvije sezone ovaj fudbaler je igrao sve manje, pa je odlučio da ovog ljeta promijeni klub.

Udinese je potvrdio na svojoj zvaničnoj stranici da Badu ide na jednogodišnju posudbu u Tursku. Ovaj 26-godišnji igrač je dogovorio sve sa Bursasporom, te je danas otputovao na pripreme svoje nove ekipe.

Badu će u Bursi biti do kraja naredne sezone, a turski tim će imati pravo da otkupi njegov ugovor narednog ljeta. Ovaj fudbaler iz Gane sa klubom iz Udina ima saradnju do ljeta 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi