Službeno: Bent potpisao za Aston Villu

Debitira u subotu protiv Džekinog Cityja

Službeno: Bent potpisao za Aston Villu

Edmir Škorić

Dojučerašnji napadač Sunderlanda Darren Bent potpisao je ugovor sa Aston Villom, potvrdio je klub iz Birminghama na službenoj internet stranici.

Bent je sa Vilenjacima potpisao ugovor na četiri i pol godine. Aston Villa je u borbi za opstanak, te je menadžer Gerard Houllier bio primoran dovesti nekoliko igrača. Interesantno, Bentov bivši klub u gornjem je dijelu tabele.

"Aston Villa je veliki klub i čim sam saznao da su zainteresirani za mene, htio sam im se pridružiti. Veličina i povijest kluba glavi su razlozi što sam došao ovdje. Tu je nekoliko vrhunskih igrača, te sam bio u mogućnosti da razgovaram sa menadžeromn i predsjednikom o svojim ambicijama vezanim za klub", kazao je 26-godišnjak.

Bent je u Sunderlandu bio najbolji strijelac kluba. Ove je sezone postigao 11 golova u 23 prvenstvene utakmice. Svoj debi u dresu novog kluba imat će u subptu protiv Manchester Cityja našeg reprezentativca Edina Džeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.