Službeno: Bradley preuzeo Egipat

Službeno: Bradley preuzeo Egipat

Amerikanac Bob Bradley imenovan je za novog selektora nogometne reprezentacije Egipta.

Bivši američki selektor potpisao je ugovor do jula 2014. godine, a zamenit će dosadašnjeg trenera Hassana Šehatu koji je podnio ostavku u junu zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija (KAN), javljaju agencije.

Egipat se nije kvalifikovao na KAN prvi put poslije 33 godine.

Bradley je otpušten u julu s mjesta selektora SAD-a poslije više od četiri godine obavljanja tog posla, a na tom mjestu ga je zamijenio Nijemac Jürgen Klinsmann.

"Bradley će zarađivati 30.000 eura mjesečno. Dobit će i godišnju povišicu od 10 posto", izjavio je izvršni direktor egipatskog nogometnog saveza Ehab Saleh.

"Ugovor je potpisan do jula 2014. godine, ali će automatski biti raskinut ako ne uspijemo da se plasiramo na Kup afričkih nacija 2013. ili svjetsko prvenstvo 2014. godine", dodao je.

Vijest da bi Bradley mogao da se nađe na klupi Egipta pojavila se još prije deset dana, ali je potvrda stigla tek u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.