Službeno: Brazilac Costa u Shakhtaru

Ukrajinci doveli i drugog Brazilca

Službeno: Brazilac Costa u Shakhtaru

E. Škorić

Ukrajinski Shakhtar Donetsk kompletirao je transfer mladog Brazilca Douglas Coste, koji je iz Gremia stigao za 12 miliona eura.

Douglas Costa (19) bio je povezan s engleskim Manchester Unitedom i italijanskim Milanom, no na kraju je potpisao ugovor s ukrajinskim Shakhtarom, koji već ima pet Brazilaca u svojim redovima.

"Ovaj transfer je u svačijem interesu. Douglas nas je pitao da ga prodamo, a i nama je bio potreban novac", kazao je predsjednik Gremia Duda Koreff na konferenciji za novinare.

Gremio će osim 12 miliona eura zaraditi i 15% od narednog transfera, ukoliko ga Shakhtar odluči prodati  u budućnosti. Ukrajinci su u ovom prelaznom roku doveli još jednog Brazilca. Radi se o Alex Teixeiri iz Vasco da Game.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.